HİKMET KOZAN ORTAOKULU TARİHÇESİ

HİKMET KOZAN ORTAOKULU TARİHÇESİ

30.10.2013 3372

Okulumuz 1989 yılı Şubat ayında hizmete açılmıştır. Okul arsası İl Özel İdaresine ait olup iki ayrı binada okulumuz eğitim-öğretim faaliyetini yürütmektedir. İlk bina 1989 yılında kendisi de emekli öğretmen olan Hikmet KOZAN hanımefendi tarafından yaptırılmıştır. İlk kısım mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılamada yetersiz kalınca ikinci kısım 2001 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştır              

Okulumuzun ilk müdürü Nihat SOYASLAN'DIR. Nihat SOYASLAN'DAN sonra bu göreve Mahmut TATLI atanmış ve 2010 yılı Eylül ayına kadar bu görevini sürdürmüştür. Mahmut TATLI' DAN sonra okulumuza okul müdürü olarak Nurettin COŞKUN atanmıştır.

Okulumuz açıldığı günden buyana eğitim-öğretimle birlikte sosyal kültürel ve sportif başarılarıyla da kendisinden söz ettiren bir kurum olmuştur.

Ayrıca; halka açık bahçesinde yaptığı çevre düzenlemesi ile birincilik ödülü almış ve Çevre Bakanlığı tarafından "Çevre Beratı" ile ödüllendirilmiştir.

 

Okulumuz kuruluşundan bugüne kadar 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öngörülen amaçlar doğrultusunda topluma birçok insan kazandırmıştır.